Yapı, İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı

8 - 12 Mayıs 2018 • İstanbul, Türkiye, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi

Yapı Fuarı -Turkeybuild İstanbul konuşmacısı: Doğan Hasol

news
Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, Yapı Fuarı tarihinde önemli bir rolü olan mühendis ve mimar Dr. Doğan Hasol’u bu yıl yeniden ağırlıyor.
Kurucu ortak olarak Yapı Endüstri Merkezi’nin (YEM) kuruluşunda rol alan Doğan Hasol, 2013 yılına kadar CEO olarak kurumun kurs, konferans ve seminerlerine, Sanal Mimari Müzesi’nin kuruluşuna, mimari ve sanat üzerine mesleki katalog ve kitapların (başlıca YAPI Dergisi ve YAPI Kataloğu) yayınlanmasına öncülük etti.

1978 yılında YEM (Yapı Endüstri Merkezi), Türkiye’de sektörün ilk fuarı olan Yapı Fuarı’nı düzenledi. Fuar geçtiğimiz 41 yıl içerisinde bölgenin lider yapı fuarı konumuna geldi.

Sayısız ödül kazanmış olan Doğan Hasol, mimar olan eşi ve kızı ile kurduğu Has Mimarlık Ltd.’da mimariye yönelik çalışmalarına devam ediyor.

Doğan Hasol, katılımından önce şunları söyledi: “Yapı Fuarı - Turkeybuild”in, 40 yıllık süreçten sonra günümüzde yapı alanında, bölgesinin en büyüğü olması, dünyanın 5 büyük fuarından biri sıfatını kazanması gurur vericidir.”

“Bugün Bilişim (Bilgi + İletişim) Çağını yaşıyoruz. Fuarın, ilk günden beri süregelen bilgi ağırlıklı niteliğini, İş Geliştirme Platformu etkinlikleriyle de pekiştirerek sürdürmesi, fuarın kurucusu olarak beni ayrıca gururlandırıyor.”

Doğan Hasol, Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’da!
Doğan Hasol, “20. Yüzyıl Türkiye Mimarlığı ve Bugün” yazar söyleşisi ile Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’da yer alacak!

Dr. Doğan Hasol konuşmasında çoğunlukla 20. Yüzyıl Türkiye Mimarlığı isimli yeni kitabına ağırlık vererek “Türkiye’de mimari var mı?” sorusunu yanıtlayacak. Hasol, yaklaşık 150 mimar tarafından tasarlanmış 190 yapının ışığında Türkiye’de mimarinin 100 yıllık değişim ve gelişimini ele alacak.
Kitapta Türkiye’nin mimarisi belirli akımlar ve süreçler ışığında kronolojik olarak listelenirken, Türkiye’de mimarinin bugünkü durumu üzerine yorumlara da yer veriliyor.

Konuşmasının ardından Dr. Hasol, beğenilen kitabı 20. Yüzyıl Türkiye Mimarlığı için YEM Kitabevi sponsorluğunda bir imza etkinliği olacak.

Doğan Hasol’un söyleşisine katılmak için 11 Mayıs 2018 tarihinde saat 11:30’da Yapı Arena’da (Salon 14) olun.

Yapı – Turkeybuild Istanbul 2018 etkinlik programını incelemeyi unutmayın.